Přeskočit na obsah
-
Bryndza neobsahuje takmer žiadne sacharidy. Navyše priamo vplýva aj na hladinu cukru v krvi. Samozrejme pozitívne, stojí teda za jeho znižovaním. Priaznivo pôsobí aj na cievy, ktoré sú pri tomto ochorení jedny z najrizikovejších častí tela. Taktiež napomáha udržiavať správnu hladinu cholesterolu
-
Stéviaa brezový cukor sú pre diabetikov ideálnou náhradou klasického cukru, majú nízky glykemický index, takže nezvyšujú hladinu cukru v krvi. Použiť ich môžete rovnako ako obyčajný cukor. Sú určite lepšou možnosťou ako umelé sladidlá.
-
Avokádosi nemusíte započítavať do svojich chlebových jednotiek. Glykémiu vám totiž nezvýši. Okrem toho obsahuje množstvo minerálov a vitamínov.
-
Topinamburynahradia klasické zemiaky. Podobne ako v predošlých prípadoch, majú na glykémiu len minimálny vplyv. môžete si ich pripraviť ako prílohu k mäsu, konzumovať surové v šalátoch, pripraviť si z nich džem, alebo zavariť na kyslo.
-
Kyslá kapustaobsahuje hlavne vitamín C a B. Dôležité sú i zdravé kvasinky, ktoré chránia telo pred tými nezdravými. Diabetici sú na kvasinkové ochorenia obzvlášť náchylní.
-
Červená repaprečisťuje krv, takže rovnako ako bryndza udržiava zdravé cievy. Najzdravšia je v surovom stave. Ak ju však takto neobľubujete, pridajte si ju varenú do šalátu, alebo zavarte na kyslo.
-
Plody arónie čiernejpozitívne vplývajú na oči. udržiavajú zdravú sietnicu a dokážu predchádzať ochoreniam, ktoré vznikajú v dôsledku diabetu.
-
Škoricapreukázateľne znižuje hladinu cukru v krvi, je potrebné ju konzumovať pravidelne, avšak s mierou. Najlepšia je škorica pravá, teda cejlónska.
-
Brokolicaje výborným zdrojom antioxidantov, ktoré okrem iného podporujú imunitu. Variť ju treba len chvíľočku, aby si zachovala čo najvyššie množstvo prospešných látok. Zároveň neobsahuje takmer žiadne sacharidy.
-
Tekvicová múkaje ideálnou náhradou tej klasickej. Je vyrábaná z tekvicových semien a v porovnaní s tou obyčajnou obsahuje omnoho menej sacharidov.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím